Zaloguj się i zweryfikuj, aby zobaczyć ceny oraz otrzymać rabaty
Zdrowa Żywność

Tapioka mąka 500g Krukam

Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny.
Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.

Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.

Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.

EAN: 5902270354140
Producent: Krukam

Status: dostępny na zamówienie
Dostępność: 0

Tapioka mąka 500g

 

Mąka (skrobia) z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny.
Nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak. TAPIOKA to produkt skrobiowy pozyskiwany z bulw korzeniowych manioku. Tapioka zawiera lekkostrawne węglowodany.

Tapioka to skrobia pozyskiwana z korzenia manioka, czyli z najbardziej wartościowej części tej rośliny. Maniok to krzew rosnący w Boliwii, Paragwaju. Maniok stał się odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.

Używana w kuchni indyjskiej i innych południowo-azjatyckich głównie do zagęszczania, do lekkich puddingów, ale też jako składnik ciasta do pierożków.

 

Mąki (skrobii) z tapioki używa się:

✔︎ do wypieku chleba (jest to najpopularniejszy chleb w Brazylii)

✔︎ sprawdza się do wypieku ciastek i ciast bezglutenowych

✔︎ do puddingu

✔︎ do zagęszczania zup, sosów

✔︎ do wyrobu niektórych de Mąka z tapioki to produkt bezglutenowy, wegański i hipoalergiczny

✔︎ nie posiada charakterystycznego smaku, ani zapachu, co sprawia, że śmiało można dodawać ją do potraw bez obawy, że zmieni ich smak.
  

Skład:  

Skrobia z tapioki
 
Informacje o alergenach: śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi
 

Wartość odżywcza (w 100 g produktu): 

Wartość 

energetyczna:

1524 kJ / 364 kcal

Tłuszcz: 

0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe

nasycone 0 g

Węglowodany: 

91 g, w tym cukry 0 g

Błonnik:

Białko: 

0,1 g

Sól: 

0,1 g

  

Przechowywanie:

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu.

 

Kraj pochodzenia: Tajlandia

 

Masa netto: 500 g

______________________________________________

 

 

Na podstawie 0 opinii

ogólnie

Dodaj nowy komentarz